Sophie Alicia Golden-Jack [G] (Lily)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Sophie Alicia Golden-Jack [G] (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Sophie Alicia Golden-Jack, Oxford, Cowley

I ett hus i Oxford finns det bara en ljuskälla just nu. Det är sent på kvällen och ingen annan än Sophie Alicia Golden-Jack är vaken. Hon ligger på magen under täcket i sängen och läser. Det är den första Sagan om ringen-boken och Sophie Alicia kan inte sluta läsa. Hon älskar äventyrsböcker och deckare. Hennes lillebror James Brian kan inte förstå det. Han läser inte heller så mycket, Men han gillar att se på film, något som Sophie Alicia inte är så förtjust i. Till slut måste hon i alla fall somna för att orka med dagen efter.

Morgonen därpå måste Sophie Alicia, eller Soe som hon kallas vakna tidigt för att åka till skolan. Hon är glad över att det är fredag eftersom att hon får en ledig helg efter det. Hon borstar igenom det nästan midjelånga vågiga håret och tar på skoluniformen. När allt är klart går hon och James Brian till skolan. Det Soe tycker är bäst med skolan är att hon kan umgås med kompisar där.
Under en rast klättrar Soe upp i ett träd. Egentligen får man inte det, men hon gick på skolan innan den regeln sattes upp och klättrade redan då så det var svårt att sluta. Och så var det en så onödig regel att det var bra att visa att den inte behövdes. Man skadar ju inte sig när man klättrar i träd. Eng gång såg Sophie Alicias fröken det och bad henne komma ner. Envisa och viljestarka Sophie Alicia tänkte inte lyda och klättrade därför högre upp för att visa att hennes fröken skulle ge upp, och efter någon minut med att försöka få ner henne gjorde hennes fröken precis det.

En dag efter att Sophie Alicia har spelat fotboll och går mot bilen skriker hon till. Det sitter en spindel på vattenflaskan och hon är jätterädd för spindlar. Hon tappar därför vattenflaskan och kollar skrämt mot vattenflaskan. Så närmar hon sig den och tar upp den. Spindeln är fortfarande kvar. Snabbt slår Sophie Alicia bort den innan hon fortsätter gå. Där kände hon sig modig. Mod är ju att våga sådant man är rädd för, och det var ju just det Soe gjorde.

Sophie Alicia har vågigt blont hår med mörka grunder nästan ner till midjan. Det har även lite inslag av röd ton i det blonda. Soe är lite längre än medel och har ganska runt ansikte. Hon har lösa öronsnibbar, mörka ögonbryn och ögonfransar och bruna ögon. Hon har ganska få födelsemärken, men har flest på sin vänstra hand. Hon har en ganska "mjuk" form på kroppen och är ganska normalsmal.

Båda Sophie Alicias föräldrar är mugglare. Hennes mamma Erin jobbar på sjukhuset och hennes pappa Wade jobbar på parlamentet. James Brian är tre år yngre än sin syster och enligt Sophie Alicia mycket mesigare, även om hon aldrig klandrar honom för det. Hon bara tycker lite så inombords.
På fritiden gillar Sophie Alicia att spela fotboll, handboll. Hon tycker även att det är kul att göra lite saker som hon egentligen inte får. Soe tycker nämligen att regler är till för att brytas. Det är även kul att läsa spännande böcker och att vara ute i deras trädgård och att odla.

Leken är i full gång hemma när någon knackar på dörren. Sophie Alicia och James Brian jagar varandra runt i huset och föräldrarna får se upp. Erin går och väntar och hör vad han har att säga. Soe tror att det är en försäljare av något slag.
"Sophie Alicia! Det är en man här från något trolldomsministerium som vill träffa dig!"

År 1
När Sophie Alicia åker till Hogwarts kommer hon helt ovetandes. Som mugglarfödd har hon inte koll på något. Hon hittar därför snabbt en flicka hon lär känna under de första timmarna och lyckligtvis kommer de i samma elevhem. Under året lär Soe känna många, men hon håller fortfarande ihop med flickan hon träffade först mest. Visst finner hon mer jobbiga personer också, men hon försöker hålla sig borta från dem och går på små äventyr då och då. Sedan upptäcker Sophie Alicia också det stora urvalet av böcker på Hogwarts och börjar läsa de böckerna också, skrivna ur annat perspektiv än hon är van. Nämligen ur magikernas perspektiv.

Post Reply