Gareth Catterfall [G] (wheevil)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Gareth Catterfall [G] (wheevil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Gareth Catterfall, Eyam, England

”Det blir fem poängs avdrag för det där hörru du” säger Gareth i ett försök att imitera sin storebror. Det är lite av hans grej att imitera folk. Han försöker också oftast driva sin storebror till vansinne. Dock så brukar det aldrig riktigt bli några syskonbråk mellan dem, eftersom det är rätt stor åldersskillnad mellan honom och Mark. Detta beror till slut på att föräldrarna under en period slutade försöka skaffa barn. När mamman sedan började närma sig klimakteriet ökade hennes fertilitet. Detta gjorde att hon av en ren olyckshändelse blev gravid igen. Mark är dessutom professor på Hogwarts, vilket gör det mycket roligare att retas. Som tur väl är så kommer han inte ha sin bror som lärare i de första åren. Det är kanske lika bra, för han vill inte att Mark ska få större inblick i hans liv. Det är faktiskt bara pinsamt, även om bröderna i övrigt har en väldigt bra relation.

Till skillnad från sin bror och sina föräldrar så är Gareth blåögd, även om han precis som sin mor och bror har blont hår. Han har ganska rektangulärt ansikte, stora, skrattande ögon och en ganska smal mun. Hans näsa är hyfsat stor med en knöl. Man kan dessutom finna ett par smilgropar i hans ansikte. Håret är halvlångt och ganska rakt. Än så länge är han ganska smal, och även ganska kort. Han verkar än så länge inte har lika lätt att lägga på sig som hans pappa har.

Hela sin uppväxt har varit ganska idyllisk på många sätt. Mamman, Cathy, är barnboksförfattare. Så Gareth har under hela sitt liv fått höra olika typer av godnattsagor, den ena mer fantasifull än den andra. Detta har bidragit till att Gareth har fått en väldigt livlig fantasi. Ganska ofta har han smitit ned i källaren till huset, speciellt under tiden då Mark haft sitt laboratorium där. Det var spännande och farligt. En del skulle till och med kunna beskriva honom som lite dumdristig ibland. Han är alltid glad, trevlig och positiv. Det är kanske inte speciellt konstigt med tanke på att alla andra i hans familj också är det. Men han är även något av en skämtare. Han älskar att skämta och skoja med andra. Dessutom har han en viss talang för imitationer.

Gareth är nog egentligen ganska bortskämd ibland. Men vissa förväxlar det med hans starka vilja. Han är uppfostrad att veta vad han vill och ta för sig av det. Han är dessutom väldigt godhjärtad. Han bryr sig enormt om sin familj och sina vänner. Egentligen bryr han sig om de flesta människor på ett eller annat sätt. Han är alltid väldigt glad och trevlig och ser gärna positiva saker hos andra. Han hjälper gärna till på ett eller annat sätt, även om han kanske inte är speciellt bra på det. Ibland kanske han är mer i vägen. Men han försöker, och det tycker han är viktigast. Dessutom delar han gärna med sig när han kan. Detta kanske mest för att han har lärt sig att man ska dela med sig.

Vänner har han också ganska lätt för att skaffa. Vanligtvis brukar han skämta ganska mycket direkt, och gillar man inte det så bryr sig inte Gareth. Då är det inte heller speciellt troligt att de blir vänner. Han är ganska bestämd i vad han gillar och inte gillar. Sådana utan humor är ingenting han gillar. Man ska ha humor, och gärna mycket sådant. Det märks ofta att Gareth har humor, på annat än bara skämten och imitationerna. Han älskar att spela spratt och busa. Ju längre buset blir ihågkommet desto bättre är det.

Man kan lätt tro att han inte kan ta någonting allvarligt, men det kan han. Det är bara att han mest tar livet med en klackspark och aldrig har upplevt någon riktig sorg. Däremot så blir han ganska allvarlig när han ser något han inte gillar, så som mobbing och orättvisor. Då säger han gärna ifrån, eftersom han är väldigt rättvis av sig. Dock beror det lite på. Han säger inte emot lärare hur som helst, även fast det ibland kan slinka ut en del opassande saker när han inte riktigt tänker efter. Han har en viss känsla för hur långt han kan gå. Även om han gärna bryter mot regler då och då så väljer han det med viss omsorg. Han skulle aldrig skada någon medvetet, framför allt inte de han är lojal mot. Så regler som faktiskt är till för att skydda andra bryter han inte mot. Han försöker helt enkelt att göra det som är rätt, även om det ibland kan leda till problem. Tyvärr kan hans sinne för rättvisa orsaka problem för honom då och då.

Men han har även en del lite sämre sidor. Som sagt är han ganska dumdristig ibland. Han är även ganska envis när han vill det, och ganska bortskämd. Han får oftast som han vill. Dels är han yngst, men också ett sladdbarn. Han har ibland även svårt att förstå när det inte är tillfälle att skämta. Så då och då kan det komma ett skämt vid fel tillfälle. En del ser hans rättframma sätt som något negativt. Han säger oftast vad han känner rakt ut, både på gott och på ont. Det betyder även att om han tycker om något eller vill ge någon en komplimang så säger han det med. Men även fast han är en aning dumdristig ibland så är han även modig. Speciellt när någon faktiskt utsätts för något orätt. Då säger han ifrån, nästan oavsett vem som säger det. Han gör ganska ofta saker han är orolig, nervös eller rädd för. Han är alltid väldigt nervös innan han ska ställa sig inför folk och prata eller dra något skämt. Men till slut bestämmer han sig alltid för att göra det. Detta påverkar honom mycket och driver honom framåt till nya erfarenheter. Han tycker om att pröva nytt och tänker för det allra mesta över innan han gör saker. Däremot lyckas han inte alltid stoppa sina impulser och det är då han kan verka dumdristig. Eftersom han även ibland kan få för sig att göra saker som inte alls verkar speciellt smart eller som han vet är orättvist så är inte det heller hans starkaste egenskap. Även fast han för det mesta försöker vara rättvis och lojal.

Han har även ganska svårt att koncentrera sig, speciellt på att skriva, detta på grund av att han har dyslexi. Det går oftast långsamt, och han har svårt att få ihop något samband. Ganska ofta när han löser kan han i slutet av en mening ha glömt vad som stod i början av meningen. Han har även lätt för att missa ord eller ändra om i orden. De får lätt en ändelse för mycket eller för lite eller så vänder han på orden. I längden har han jättesvårt att läsa längre texter, vilket har lett till att han än så länge inte har läst en hel bok. Han undviker för det mesta helt att läsa.

Gareth har även ganska svårt att stava. För det mesta försöker han stava som saker låter, vilket lätt gör att det tillkommer eller försvinner bokstäver. Det är även ganska vanligt att han kastar om ordningen på bokstäverna samt missar olika ändelser. Bokstäver som liknar varandra kan han också blanda ihop. Han har ganska stora problem med om det ska vara stor bokstav eller inte, eller om ord ska sitta ihop eller inte. Eftersom det krävs så mycket energi att både skriva och läsa så undviker han det ganska ofta. Även fast inte Gareth oroar sig över det här så oroar sig föräldrarna över hur det kommer att gå i skolan. Där kommer det bli en hel del läsande och skrivande. Gareth är inte riktigt den typen av person som oroar sig för saker, utan han tar saker lite som de kommer. Trots att han inte är speciellt bra på att läsa och skriva så är han ganska intelligent och lättlärd. När han får lära sig på andra sätt suger han åt sig som en svamp och han tar varje tillfälle i akt att lära sig nya saker.

Gareth är ganska aktiv av sig. Quidditch är han måttligt intresserad av. Egentligen är han mer intresserad av att flyga på kvast, men eftersom han oftast spelar quidditch med roliga människor så har han ingenting emot det. Ett av hans stora intressen är ändå att underhålla. Han tar varje chans han får att stå på scen och få allas uppmärksamhet. Han gillar även att umgås med sin familj. När han får är han gärna med sin pappa, Lee, i trädgården. Han är nämligen trädgårdsmästare. Tack vare det har han ett visst intresse för växter. Eftersom han inte gärna läser så lär han sig hellre genom att lyssna, och hans pappa har mer än ofta varit beredd på att berätta saker om olika växter.

När Gareth sedan får sitt brev från Hogwarts ökar hans intensitet i skämtandet om sin bror. Detta fortsätter ända fram tills tåget avgår och han måste skaffa nya vänner. Det ser han inte som ett problem, utan snarare något roligt och utmanande.

Post Reply